Data & AI

Predavanja so razvrščena po abecednem vrstnem redu naslova predavanj.

Business Intelligence, Business Analytics, Big Data, ... - vsi ti izrazi povezujejo obdelavo / analiziranje / vizualizacijo podatkov, ki jih v današnjem svetu ustvarimo dnevno v velikih količinah, pripraviti se pa moramo na to, da bo ta količina v naslednjih letih vedno večja. V področju 'Data analytics' se bomo dotaknili tematik priprave in obdelave podatkov za poslovno poročanje/odločanje, kakšna orodja/okolja so nam na voljo, si pri tem (že) lahko pomagamo z umetno inteligenco.

Albert Godfrind

Graph Analytics: A New Way to Understand Your Data


Albert Godfrind
Oracle

Modeling information as graphs is a natural and intuitive way for understanding complex relationships such as interactions in social networks or financial transactions between legal entities.

Read more...
Luke Davies

Machine Learning - The Basics


Luke Davies
The Pythian Group

Machine Learning and Artificial Intelligence are big buzz words today, but what really is Machine Learning? What are the techniques behind the most common methodologies? How can we use ML effectively to get good consistent results?

Read more...
Heli Helskyaho

Machine learning with SQL and PL/SQL


Heli Helskyaho
Miracle Finland Oy

Do you feel like everybody is talking about machine learning? Would you like to be able to join that talk? Would you like to start with machine learning?

Read more...
Matjaž Zupan

Oracle Autonomous Data Warehouse v praksi


Matjaž Zupan
Qubix Svetovanje d.o.o.

Namen predavanja je v zgoščeni obliki predstaviti izkušnje pri uporabi baze Autonomous Data Warehouse v praksi. Izpostavljene bodo njene prednosti in slabosti v primerjavi z klasično bazo.

Read more...
Tomaž Poštuvan

Strategija Oracle-a na področju podpore umetni inteligenci


Tomaž Poštuvan
Oracle Software d.o.o.

Umetna inteligenca in strojno učenje sta v zadnjem času postali modni besedi, ki se uporabljata vsepovsod v svetu informacijske tehnologije. Tudi Oracle v ozadju večine svojih produktov uporablja metode strojnega učenja.

Read more...
Žiga Vaupot

Trendi v poslovni analitiki in Oracle Analytics


Žiga Vaupot
Qubix Svetovanje d.o.o.

Oracle je konec junija objavil novo strategijo na področju poslovne analitike. Gre za korenit zasuk v načinu vstopanja Oracla na trg poslovne analitike, ki ga že doglo obvladujejo Tableau, Microsoft in drugi ponudniki programske opreme za poslovno analitiko. Da misli Oracle izredno resno, je nakazal že s tem, da je prilagodil cenovno politiko - beri znižal cene (Oracle !?!?) za poenoten produkt ORACLE ANALYTICS, ki je povsem konkurenčna prej omenjenim ponudnikom.

Read more...
Miloš Cigoj

Varnost in zasebnost v IT v zdravstvu + "privacy engineering"


Miloš Cigoj
Parsek d.o.o.

Security & privacy je eden glavnih razlogov, zakaj se še dandanes postavljajo vprašanja in dvomi o učinkovitosti in smiselnosti digitalizacije healthcare industrije (vsi poznamo primer izolske bolnišnice).

Read more...

Vsebina iskanje