Oracle Data Lakehouse Featured

Četrtek, 2. junij 10:00 - 10:45
Težavnost: Basic
Dvorana: D
Področje: Data analytics

Data Lakehouse je nova paradigma sodobne infrastrukture, ki naslavlja področje upravljanja podatkov, analitike in strojnega učenja. Data Lakehouse je sestavljena iz dveh zelo dobro uveljavljenih arhitekturnih pristopov pri razvoju rešitev analitike in strojnega učenja, tj. skladišč podatkov in množičnih podatkov oziroma podatkovnih jezer.

Bistveno je razumeti razlike med obema konceptoma, pri čemer nas je razvoj potreb na področju analitike pripeljal do točke, ko se zdaj oba koncepta uporabljata skupaj. Pristop Lakehouse ponuja enotno, odprto arhitekturo za obdelavo "enterprise" in pretočnih ("streaming") podatkov za analizo in strojno učenje.

Ključni elementi arhitekture Oracle Data Lakehouse, ki temelji na Oracle oblačni infrastrukturi (OCI), omogočajo organizacijam, da povečajo operativno učinkovitost in zagotovijo izboljšane zmogljivosti, ki omogočajo: • Učinkovito uporabo podatkov in informacij brez potrebe po repliciranju le-teh v podatkovnem jezeru ali podatkovnem skladišču. • Sposobnost ločitve virov za shranjevanje podatkov in njihovo procesiranje ter uporabo le teh virov, ko je to potrebno. • Podpora različnim tipom podatkov. • Raznolik nabor primerov uporabe vključuje storitve pretočnih podatkov, analitike, strojnega učenja.

Na predstavitvi bomo predstavili ključne elemente Oracle Data Lakehouse infrastrukture ter demonstrirali nekaj primerov uporabe.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.