Jure JerajBig Data specialist

Jure Jeraj je strokovnjak s 15-letnimi izkušnjami na področju celovitega upravljanja s podatki. Trenutno vodi ekipo podatkovnih inženirjev v podjetju Result. Ob tem tudi aktivno širi svoje znanje in izkušnje z raznimi predavanji na konferencah in dogodkih (DSI, GoDigital, FPA, Gaia-X…). Kot podatkovni arhitekt sodeluje v raznovrstnih projektih multinacionalke Sixt. Kot tehnični arhitekt je sodeloval pri vzpostavitvi platforme za podatkovno analitiko in podatkovno skladišče Skrinja v okviru Ministrstva za javno upravo.

V zadnjih letih se posveča evropskim iniciativam za vzpostavitev trajnostne podatkovne ekonomije, podatkovnih prostorov in varnega deljenja podatkov v okviru aktivnosti Big Data Associations, International Data Spaces Associations, Gaia-X in Fiware Foundation.

V leti 2022 je prevzel vlogo programskega direktorja Foruma podatkovne analitike z namenom, da se čim več sodobnih trendov, znanja in izkušenj prenese na širšo strokovno javnost. S praktičnimi primeri želi prikazati aktivnosti, ki so potrebne, da se lahko iz podatkov iztisne čim večjo ekonomsko vrednost ter s tem izboljša podatkovno ekonomijo tudi v Sloveniji.

More in this category: « Jure Repe Irenej Brumec »