MakeIT 2020 - Vabilo za oddajo prispevkov

Spoštovani predavatelji in predavateljice,

letošnjo leto bo sigurno leto, ki si ga bomo zapomnili po epidemiji koronavirusa. Upamo, da je najhujše za nami in da se bo življenje počasi vrnilo v ustaljene tirnice. Z optimizmom, da bodo jeseni dovoljeni dogodki, najavljamo, da Konferenca MakeIT 2020 BO! Še več. Letos bomo imeli MakeIT Week.

Odločili smo se, da letos ponudimo še več vsebin. Predvsem si želimo več dobrih praks in primerov implementacije iz Slovenije in okolice, hkrati bomo dodali tudi vsebine za odločevalce, … zato bomo tradicionalno drugi teden v oktobru poimenovali MakeIT Week.

Dobili se bomo v Portorožu med 12. in 13. oktobrom 2020 v Kongresnem centru Portus in nadaljevali z enkratnimi webinarji do konca tedna. V kolikor bo situacija zahtevala drugačen angažma, pa se ji bomo seveda prilagodili. Zato vas prosimo, da ob prijavi vašega predavanja označite, ali bi ga izvedli v fizični obliki v Portorožu med 12. in 13. oktobrom in tudi ali se strinjate z on-line načinom izvedbe predavanja in ali dovoljujete snemanje predavanja.

Imate zanimive izkušnje, znanja in dobre prakse in bi to radi delili z ostalimi udeleženci konference? Potem vas vabimo, da prijavite svoje predavanje in nam tako pomagate pripraviti zanimivo, aktualno in uporabno konferenco tako za razvijalce kot za končne uporabnike poslovnih informacijskih rešitev ter IT odločevalcev v podjetjih.

Na MakeIT Week-u želimo predstaviti vsebine iz sledečih tematskih področij:

 • Cloud-native & DevOps (Serverless, CI, K8s, Docker, Prometheus, Istio, ...)
 • Java (JakartaEE, Microprofile, Spring, ...)
 • Database (Oracle, MySQL, PostgreSQL, MariaDB, Cassandra, …)
 • Database Development (APEX, PL/SQL, …)
 • Data Analytics (Big Data, BI, DWH)
 • Innovative Solutions (IoT, AI, Blockchain, Smart Cities, Smart Roads, Smart …)
 • Security & Infrastructure (Cybersecurity, GDPR, Identity management,  …)
 • Customer references and testimonies
 • Methodologies and culture

 

Oblika in dolžina predavanj

Uradna jezika MakeIT Week-a sta slovenščina in angleščina. Pričakujemo, da boste predavanje izvedli v jeziku, kot ga boste navedli v prijavi. Predavatelji lahko prijavite predavanje za standardne dolžine 35 minut (dolžina on-line izvedbe in fizične izvedbe se lahko spremenita do +/- 10 minut). V kolikor za izvedbo predavanja potrebujete več časa, je na voljo tudi dvojna dolžina predavanja. Za predstavitev poglobljenih tehničnih vsebin bo na voljo tudi nekaj 2-3 urnih sklopov/delavnic.

 

Oddaja prispevkov in roki za oddajo prispevkov

Prijava vaših prispevkov je možna preko spletne prijavnice, kjer je potrebno navesti naslov predavanja, kratek opis predavanja (do 1000 znakov), željeno dolžino predavanja, nivo zahtevnosti predavanja ter vašo fotografijo (200x200px) in kratko biografijo.

Vaše prispevke pričakujemo najkasneje do vključno petka, 27. junija 2020. Zaključen izbor prispevkov in obveščanje predavateljev je predvideno do petka, 17. julija 2020.

 

Obveznosti in ugodnosti predavatelja

V primeru uvrstitve vašega prispevka na konferenco ste predavatelji dolžni:

 • pripraviti predstavitev v PPT ali PDF formatu in morebitna spremljajočega gradiva
 • izvesti predstavitev v določenem terminu v okviru urnika konference.

Predavatelji, ki boste uvrščeni v program konference, s tem pridobite brezplačno kotizacijo za udeležbo na konferenci. Brezplačna kotizacija velja za glavnega oziroma prvo-navedenega predavatelja (v primeru, če je avtorjev predstavitve več) in ni prenosljiva. V kolikor bomo izvedli konferenco v Portorožu, kotizacija ne vključuje stroškov potovanja na konferenco in stroškov nočitev.

 

Dodatne informacije

Za dodatne informacije sva vam na voljo Elizabeta Gruden (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) in Urban Zaletel (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Organizacijski odbor konference MakeIT 2020

 

Organizator / Organizer



v sodelovanju z društvom

Prijavnica / Submission