Abakus Plus

Z APPM boste vedno vedeli, kaj se dogaja

Abakus Plus

Zbiranje podatkov, statistika uporabe resursov in poizvedb ter optimizacija SQL poizvedb so v veliko pomoč pri prepoznavanju, analizi in reševanju težav, ki se lahko pojavijo v podatkovni zbirki.

Podjetja cenijo to, da jim izbrana programska oprema priročno prikaže informacije, ki so v pomoč pri natančnem prepoznavanju lokacij in vzrokov težav, ko se te pojavijo.

Abakus

APPM rešitev podjetja Abakus Plus je ključno orodje za zbiranje, analizo in prikaz zgodovine in trenutnih statističnih podatkov o učinkovitosti delovanja Oraclove podatkovne zbirke. Sprva so jo v podjetju Abakus plus razvili za lastne potrebe, ker je bila učinkovita, pa jo danes uporablja že vrsta drugih

 podjetij. Rešitev zagotavlja poglobljene informacije o zdravju podatkovne zbirke, zbira pa statistične podatke o zmogljivostih iz katere koli zbirke podatkov Oracle – tudi Standard Edition, ki tega sicer ne nudi. In prav to, da dela na različici Standard Edition, je največja prednost APPM. Tako nudi veliko uporabnih funkcionalnosti bolj zmogljive in veliko dražje različice Enterprise Edition, le za občutno nižjo ceno in z nekaterimi drugimi prednostmi, ki jih bomo še omenili.

 

Kako deluje - zgodovina

APPM nenehno vzorči statistiko delovanja podatkovne zbirke in to vsako sekundo shranjuje v svoje odlagališče. Preprosto ga lahko nastavite za spremljanje vseh podatkovnih zbirk Oracle. Njihovo število je omejeno samo z razpoložljivimi sistemskimi viri, obdobje hrambe pa le s količino prostora za shranjevanje.

Statistični podatki o učinkovitosti se shranjujejo na dolgi rok. Tako je pozneje mogoče primerjati informacije med več, časovno precej oddaljenimi, dogodki, ki so se zgodili v podatkovni zbirki. To so dogodki kot je na primer nadgradnja strojne opreme, migracije in večje nadgradnje programske opreme.

log1

Kako deluje – trenutni podatki

Po drugi strani se APPM lahko neposredno poveže z nadzorovanimi podatkovnimi zbirkami, tako da v živo prikaže podatke o delovanju podatkovnih zbirk. Uporablja se za izvajanje različnih nalog – od analize učinkovitosti do optimizacije.

Skozi orodje lahko vidimo vzpostavljene seje, transakcije, blokirane seje, zaklenjene objekte, SQL Trace, SQL Patch, SQL Statements in dnevnik opozoril. Tako dobimo natančen vpogled v to, kaj se v podatkovni zbirki dogaja in zakaj je prišlo do določene posledice.

Orodje z uporabo grafičnega vmesnika omogoča tudi poganjanje SQL Trace-ov in dodeljevanje SQL Patch-ev SQL poizvedbam.

log2

Uporaben in intuitiven vmesnik

APPM uporablja preprost in učinkovit spletni grafični vmesnik za prikaz informacij na kar najbolj uporaben način. Podatke iz zgodovine je mogoče prikazati združene za vse podatkovne zbirke, ki se nahajajo na enem strežniku. Tako dobite hitro vpogled v to, katera zbirka podatkov, ki se nahaja na določenem strežniku, uporablja določeno količino sistemskih virov. To tehnikom pomaga, da se osredotočijo le na tiste zadeve, ki so resnično pomembne in povzročajo težave.

Vmesnik lahko prikaže več poročil hkrati in tako omogoča vzporedno primerjavo medsebojno povezanih podatkovnih zbirk. Torej vam ni treba izvažati poročil v druga orodja in jih posebej primerjati med seboj, kar je lahko zamudno in neproduktivno, predvsem pa ni optimalno.

Ciljna publika

Zelo koristno orodje bodo cenili DBA-ji. V pomoč jim bo pri vsakodnevnem spremljanju delovanja podatkovne zbirke.

Sistemski inženirji ga bodo uporabljali za optimalno razporejanje sistemskih, tako da bodo najučinkoviteje uporabljeni.

Programerji pa lahko s pomočjo APPM hitro in natančno določajo ozka grla v programski kodi in jih optimizirajo.

Distribucija in licenciranje

APPM se distribuira kot Docker Container in je združljiv tako z Windowsi kot z Linuxom in Mac OS.

Kupite ga lahko skupaj s strojno opremo, ki je optimalno prilagojena vašim potrebam. Lahko pa vam ga namestijo na vašo strojno opremo ali v vaše virtualno okolje.

Ker APPM deluje neodvisno od nadzorovanih podatkovnih zbirk, ne uporablja dragocenih produkcijskih virov, ki jih je posledično mogoče nameniti za poganjanje produkcijskih bremen. APPM orodje je mogoče licencirati z neomejeno licenco, ki omogoča nadzor neomejenega števila podatkovnih zbirk ali pa z licenco na posamezno podatkovno zbirko. Dodatne licence Oracle niso potrebne.

APPM uporabljajo podjetja kot so Abakus plus d.o.o., Gorenjska Banka d.d., Hidria LC d.o.o., Hranilnica Lon d.d., Institut informacijskih znanosti, Laser Line d.o.o., Mercator d.d., Panteon Group d.o.o., Pronet d.o.o. in Univerzitetna psihiatrična klinika Ljubljana.

log3

 

  • # Obvestila pokroviteljev