Data Analytics

Mojca Gros, Žiga Vaupot

Vizualizacija podaktov z Oracle Data Visualization

Mojca Gros, Žiga Vaupot
Qubix d.o.o.

Oracle Data Visualization Desktop oziroma Oracle Data Visualization Cloud Service sta razmeroma nova produkta. Četudi smo v okviru SIOUG 2017 izvedli "hands-on" delavnico, je od lanskega okrobra orodje doživelo spremembe, ki zahtevajo, da se ponovno predstavi.

"Prenovljeni" Oracle Data Visualization (DV) orodji sta po funkcionalnosti popolnoma enaki, razlika je le v tem, da je eno nameščeno na osebnem računalniku, medtem ko je drugo dostopno v Oraclovem oblaku.

Oracle DV ni več le orodje, ki naslavlja ozek krog uporabnikov. Poleg bogate palete in možnosti vizualizacije podatkov, vključuje orodja za pripravo podatkov in kreiranje modelov strojnega učenja. Zaradi enostavne uporabe je primerno tako za napredne uporabnike in razvijalce, ki želijo osnovne funkcionalnosti nadgrajevati, kot končne uporabnike, ki od tovrstnih orodij pričakujejo visoko stopnjo sampostrežnosti in enostavnosti pri uporabi."


Informacije o predavanju

Jezik / Language: SLO


O Avtorju

Mojca Gros je vodilni svetovalec za področje poslovne analitike v podjetju Qubix. Z razvojem rešitev poslovne analitike se ukvarja zadnjih 15 let. Zadnjih nekaj let dela kot vodja projektov in svetovalec na projektih v Sloveniji in tujini.

Kot Oracle Business Intelligence Certified Implementation Specialist, uporablja na svojih projektih predvsem Oraclova orodja, kot so Oracle Business Intelligence, Oracle Data Visualization in Oracle Analytic Cloud.