Data Analytics

Žiga Vaupot, Mojca Gros

Machine Learning in Oracle Data Visualization

Žiga Vaupot, Mojca Gros
Qubix d.o.o.

Oracle Data Visualization Desktop oziroma Oracle Data Visualization Cloud Service sta razmeroma nova produkta. Četudi smo v okviru SIOUG 2017 izvedli "hands-on" delavnico, je od lanskega okrobra orodje doživelo spremembe, ki zahtevajo, da se ponovno predstavi.

V tem predavanju si bomo na primerih pogledali, kako lahko uporabite algoritme strojnega učenja, kot so logistična regresija, nevronske mreže in druge, v okviru standardnega orodja za vizualization podatkov. Oracle Data Vizualization ima na voljo paleto orodij, ki po eni strani omogočajo ustrezno pripravo podatkov za uporabo v algoritmih strojnega učenja, po drugi strani pa skriva vso kompleksnost teh algoritmov ter na ta način omogoča uporabo tako podatkovnim znanstvenikom, kot navadnim smrtnikom.


Informacije o predavanju

Jezik / Language: SLO


O Avtorju

Žiga Vaupot je po izobrazbi informatik in deluje na področju informacijskih tehnologij že več kot 25 let. Praktično vso svojo profesionalno kariero je tako ali drugače povezan z Oraclom. Zadnjih 8 let se posveča predvsem poslovni analitiki in razvoju rešitev s tega področja. Ima pridobljen certifikat Oracle Business Intelligence Certified Implementation Specialist. Kot predavatelj redno sodeluje na srečanjih Oracle uporabnikov v ožji regiji in je avtor tečaja Oracle Analitycs Cloud, ki se izvaja v okviru Oracle Partner Academy.

Žiga vodi podjetje Qubix v Sloveniji, ki je sicer del skupine Qubix Intl. s sedežem v Veliki Britaniji in ki deluje še v ZDA, Avstraliji in Indiji. Je tudi član IO SIOUG.